Voor wie is Susoñar er?

Susoñar is er voor mensen met een beperking.

De beperking kan verschillen van lichamelijke tot verstandelijke beperking. Van iemand die in een rolstoel zit tot iemand met een ernstig verstandelijke beperking met een lichamelijke beperking. Er zijn een hoop mensen die denken dat mensen met EMB (ernstig meervoudig beperking) niks kunnen en willen. DAT IS DUS NIET WAAR!! Ook deze mensen hebben dromen! Denk bijvoorbeeld aan een keer lekker te gaan zwemmen of in een snoezelruimte te zijn.

 

Begeleiding/ Familie

De meeste mensen waarvoor wij een uitje organiseren hebben begeleiding nodig. Het opstap gaan is vaak al duur genoeg en dan moet de begeleider ook nog betaald worden. Gelukkig is er goed nieuws voor mensen met een PGB. De uren van de begeleider kunnen betaald worden van het PGB. Dat scheelt weer een kostenpost.

Wat helemaal leuk zou zijn is als die gene die op uitje wil samen met een familielid kan gaan. De familie leden zouden graag een keer opstap gaan maar hebben geen tijd om dit te organiseren. Ze hebben een drukke baan en zijn thuis ook druk, ze hebben er gewoon geen tijd voor. Dat is de reden dat Susoñar is opgericht. Wij vinden het geweldig als mensen opstap gaan met familie!

Wij als Susoñar hopen dat mede door onze hulp mensen makkelijker opstap gaan.